Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dumić opet u timu kola: Sa NEC-om do plasmana u Evropu

dario dumic

Dario Dumić, potencijalni fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine nastavio je briljirati ove sezone u Holandiji. I proteklog vikenda bio je igrač utakmice, ovaj put u trijumfu svog NEC Nijmegena u jednom od derbija 29. kola Prve lige nad Vitesseom, rezultatom 2:1.

Stameni defanzivac, nekadašnji omladinski reprezentativac Danske koji želi nastupati za A tim BiH, odigrao je odlično i jedan je od zaslužnijih za pobjedu svoje ekipe. Shodno tome, u brojnim medijima uvršten je i u najbolji tim 29. kola Prve lige Holandije.

„Odigrali smo dobro utakmicu i bitno je da smo pobijedili. Zadovoljan sam svojim nastupima od dolaska u Holandiju. Vjerujem da ću nastaviti u ovom ritmu i da će to ubuduće rezultirati i ostvarenjem mog životnog sna, pozivom selektora Mehmeda Baždarevića u nacionalni tim Bosne i Hercegovine“, istakao je za Anadolu Agency (AA) Dumić, rođeni Sarajlija, te dodao:

„Nastavljamo borbu za jedno od mjesta koje vodi u Evropu. Do kraja sezone NEC može, i mislim da zaslužujemo plasman na međunarodnu scenu u narednoj sezoni. Ono što je bitno za mene jeste da sam svakim danom sve svjesniji da sam došao u jednu izuzetno kvalitetnu ligu i da ovdje mogu još mnogo napredovati“.

NEC je trenutno osmi na tabeli sa 43 bodova. Lider na tabeli Prve lige Holandije je Ajax sa 71 bodom. Slijede PSV 69 bodova, Feyenoord 52, AZ Alkmar 47, Utrecht 46, Heracles 45, Vittese 43…

U narednom 30. kolu NEC idućeg vikenda bit će gost direktnog konkurenta za Ligu Evrope, tima Utrechta.