Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đurovski: Drago mi što je Borac ispao, žao mi što nas Željo nije pobijedio

milko djurovski

Makedonski stručnjak Milko Đurovski doveden je kao spasilac u Slaviju, ali nije uspio.

U nekoliko navrata nudio je ostavku, prije svega razočaran dešavanjima u ligi, za koju smatra da je neregularna, što je ponavljao neoliko puta. Ipak, rukovodstvo Slavije svaki put odbacilo je njegovu ostavku i zadržalo ga na klupi do kraja sezone.

U posljednjem kolu Slaviji je bio potreban trijumf protiv Željezničara, ali i da se poklope ostali rezultati. Niti je Slavija pobijedila Želju, niti su se poklopili ostali rezultati, prije svega onaj na Koševu gdje su igrali Sarajevo i Olimpic.

Slavija se od Premijer lige BiH oprostila remijem protiv Želje (1:1).

Po završetku susreta, Đurovski je kazao da definitivno odlazi i da u Premijer ligi BiH nije sve čisto.

“Slavija je ispala, iako je moglo biti drugačije i žao mi je zbog toga. Da sam znao kakva je Premijer liga BiH, nikada ne bih ni došao ovdje. Sve se unaprijed zna”, bio je ljut Đurovski nakon duela sa Željom.

“Čuo sam da je i Borac ispao. Neka je. Pokrali su nas u Banjaluci i davno su trebali biti izbačeni”, rekao je razočarani Đurovski.

“Žao mi je što nas Željo nije pobijedio, tako bi izborio Evropu. Remi koji smo odigrali ne odgovara ni jednima ni drugima, ali smo barem igrali pošteno”, kazao je Milko Đurovski.

Dodajmo i to da su iz Uprave Slavije tražili izuzeće sudije Tomislava Čuića sa meča protiv Željezničara, ali u Fudbalskom savezu BiH nisu promijenili svoju odluku, pa je arbitar iz Tomislavgrada dijelio pravdu u jučerašnjem meču koji je završen 1:1.