Milko Đurovski

Legendarni napadač usporedio sebe i Cristiana Ronalda: Džaba mu milioni…

milko2

Đurovski trenutno živi u Mariboru sa suprugom i upravo je tamo ugostio novinare iz Holandije

Milko Đurovski, legendarni ex-jugoslavenski napadač, dao je opširan intervju za holandske medije, a jedan detalj iz tog razgovora se posebno izdvaja.

I to onaj gdje je bivši napadač Crvene zvezde i Partizana govorio o novcu i uticaju istog na današnji fudbal.

– Nikad me nije interesirao. Ni dok sam igrao, ni sad. Cristiano Ronaldo može imati 300 miliona eura na bankovnom računu, ali ne može, kao ja, sjediti u kafiću i da mu niko ne smeta. Uživam u slobodi. To je moj život. Tako živim sad, isto kao i dok sam igrao, bilo u Jugoslaviji, bilo u Holandji. Svakog mjeseca dobijam tih 400 eura zbog osvajanja bronze na olimpijskim igrama, ali osim toga, šta mi je fudbal donio u materijalnom smislu? Ništa.

– Bio sam prvak i sa Zvezdom i sa Partizanom, davao golove, a da li mislite da se neki od predsjednika tih klubova sjetio da me pozove, pita: “Milko, kako si? Da li ti je potreban novac? Niko ne kontaktira sa mnom. I, nema problema. Samo želim pojasniti kako stoje stvari – podvukao je Milko Đurovski.

Đurovski trenutno živi u Mariboru sa suprugom i upravo je tamo ugostio novinare iz Holandije.

– Živim sa suprugom Andreom. Rano ustajem, pijemo kafu ili čaj, ona ode na posao, a ja u kafić. Opet na kafu ili čaj. Iz jednog kafića u drugi, opet na topli napitak, pa se vratim kući. Sve polako. Gledam televizijski program. Kad se Andrea vrati s posla, obično nešto skuha, u 19 sati gledamo vijesti i opet popijemo kafu. Zatim film i pravac na spavanje. Umoran sam. Dižem se u šest svakog jutra i sve ispočetka. Čaj ili kafa. U Mariboru je svaki dan nalik prethodnom – rekao je Đurovski.

Dodao je da jedva čeka da posjeti sina u Tajlandu koji je također fudbaler.

– To je problem. Tako je dosadno. Lijep je grad, znaš, ali za one koji imaju po 70 godina. Jedva čekam da odem na Tajland, u posjetu sinu, da pobjegnem od rutine. Dobro je što Mario ne igra u zemljama okruženja, jer bi ga uvijek poredili sa mnom, što nije uredu. Prvo, zato što nismo isti tipovi igrača. On je vezista, ja sam bio napadač – ispričao je Đurovski.