Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prelazni rok

Dva igrača Barce na izlaznim vratima, nisu u planovima Koemana

Priliku da malo popravi utisak Katalonci će imati sutra kada mogu osvojiti trofej Superkupa

Brazilski golman Neto zatražio od Barcelone da u januaru napusti klub, piše katalonski Sport.

Neto je u klub iz Katalonije stigao u ljeto 2019. i od tad je nastupio samo 14 puta.

Ako Neto napusti Nou Camp, Inaki Pena će biti alternativa za Ter Stegena, koji je siguran kao Barcelonin broj jedan u godinama koje dolaze.

Također, Sky javlja da Napoli želi posuditi Barceloninog lijevog beka Juniora Firpa. Ovaj 25-godišnjak, poput Neta, također nije u planovima trenera Ronalda Koemana.

Barca ove sezone igra toplo-hladno u La Ligi. Trenutno za liderom na tabeli, madridskim Atleticom zaostaje sedam bodova, a ima i čak dvije utakmice više.

Priliku da malo popravi utisak Katalonci će imati sutra kada mogu osvojiti trofej Superkupa. U finalu koje počinje od 21 sat protivnik će im biti Athletic Bilbao.

Kladionice su Koemanovu ekipu stavile u ulogu favorita. MOZZART na trijumf Katalonaca nudi kvotu 1.77. No, Baski nisu nimalo ugodan protivnik za Katalonce. U zadnje dvije godine Barca i Athletic su odigrali pet utakmica, a katalonski sastav je slavio u dvije. Dvije su završile remijem, a jedna pobjedom Baskijaca. U zadnjih osam utakmica ova dva tima, samo je jednom bilo više od dva gola na utakmici, a samo dva puta su oba tima postizala golove.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu MOZZART-a za finale španskog Superkupa možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore