Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KVALIFIKACIJE ZA "KL"

Dva penala i dva gola Brandaa: Velež nakon 33 godine slavio u Evropi

20210708_2_49115197_66819503_Web (1)

Velež je nastavio pritiskati odmah na početku drugog dijela utakmice

Prva utakmica Kvalifikacija za Konferencijsku ligu između Veleža i sjevernoirskog Colerainea završena je pobjedom Rođenih od 2:1.

Tako se mostarski klub u velikom stilu nakon 33 godine izbivanja vratio na evropsku scenu.

Nije baš najbolje počelo.

Oko 5.000 navijača na Grbavici u 9. minutu utišao je Doherty koji je doveo svoju ekipu u vodstvo. Doherty je pogodio s nekih 25 metara topovskim udarcem!

Ipak, Rođeni su se vrlo brzo oporavili od početnog šoka i nastavili igrati svoju igru. U 36. minutu stigla je nagrada. Sudac je svirao penal, a siguran sa bijele tačke bio je Brandao za 1:1 na semaforu.

Bio je to rezultat prvog dijela utakmice.

Velež je nastavio pritiskati odmah na početku drugog dijela utakmice.

Gosti su odlijevali napadima domaćina sve do 66. minuta kada sudac ponovo pokazuje na bijelu tačku, nakon što je Kane igrao rukom u kaznenom prostoru. Kane je dobio crveni karton, pa su gosti od tog trenutka igrali sa igrače manje.

Ponovo je siguran sa bijele tačke bio Brandao. Minutu kasnije Brandao je morao van igre zbog ozljede.

Velež je bio puno, puno bolja ekipa, no završnica im je bil blago rečeno užasna. Zvuči nevjerovatno da su igrači Velež 31 put šutirali prema golu gostiju, ali su uspjeli zabiti samo dva gola iz penala. S druge strane, gosti su uputili tek dva udarca prema golu Velež, od čega je jedan završio u mreži Rođenih. Velež je okvir gola šutirao osam puta, a gosti samo jednom!

Uzvrat je na programu za sedam dana u Sjevernoj Irskoj. Nakon svega viđenog, nema sumnje da je Velež bio daleko bolja ekipa, ali su gosti i dalje “na životu”. Rođeni će morati maksimalno ozbiljno shvatiti revanš ukoliko žele dalje.