Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska Superliga

Dvije asistencije Hadžiahmetovića, Hodžić strijelac

hadziahmetovic astencija
FOTO: Screenshot

Hadžiahmetović je standardni igrač turskog velikana, a uz ove dvije asistencije upisao je još dvije ove sezone u Superligi Turske

Amir Hadžiahmetović reprezentativac Bosne i Hercegovine upisao je dvije asistencije u pobjedi Besiktasa nad Hatayasporom.

Naš reprezentativac je asistirao je u 38. minuti Semihu Kilicsoyu i u 53. minuti Omaru Colleyu, ujedno ovo su bila i jedina dva gola na utakmici za Besiktas.

Na ovoj utakmici upisao se u strijelce i bivši fudbaler Željezničara Armin Hodžić koji je u Tursku došao ove sezone i ovo mu je ujedno i prvi gol za Hatayaspor.

Utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist Besiktasa, koji se nalazi na 5. poziciji sa osvojenih 29 bodova, dok je Hatayaspor na 13. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

Hadžiahmetović je standardni igrač turskog velikana, a uz ove dvije asistencije upisao je još dvije ove sezone u Superligi Turske.

Prije godinu dana pojačao je Besiktas dolaskom iz Konyaspora, gdje je bio jedan od ključnih igrača tog tima.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 30 nastupa i još nije postigao gol.

Hodžić je u Tursku došao nakon odlično odigrane sezone u dresu Željezničara gdje je bio jedan od ključnih igrača tima sa Grbavice u prošloj sezoni.