Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Transfermarkt

Pala vrijednost kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke

edin dzeko fenerbahce
Foto: Fenerbahce SK

Navedena vrijednost od 3 miliona i 600 hiljada eura, Džeku čini 69. igračem po vrijednosti u turskom prvenstvu, 18. u Fenerbahceu, a desetim najvrijednijim igračem naše reprezentacije

Na red za ažuriranje vrijednosti igrača popularnog Transfermarkta došlo je i najelitnije tursko fudbalsko prvenstvo, Trendynol Super lig.

Nakon posljednjeg ažuriranja vrijednosti u turskom prvenstvu titulu najvrijednijeg igrača nosi desni bek Galatasaraya Sacha Boey koji sada vrijedi 22 miliona eura, a na drugom mjestu se sada nalazi Ferdi Kadioglu, lijevi bek i saigrač našeg Edina Džeke.

Uprkos dobrim partijama i ove sezone, vrijednost našeg Edina Džeke je najviše zbog godina starosti doživjela pad od 400 hiljada eura i naš ‘Dijamant’ sada vrijedi 3 miliona i 600 hiljada eura.

Navedena vrijednost od 3 miliona i 600 hiljada eura, Džeku čini 69. igračem po vrijednosti u turskom prvenstvu, 18. u Fenerbahceu, a desetim najvrijednijim igračem naše reprezentacije.

Džeko je 374. po vrijednosti igrača koji igraju na poziciji klasičnog napadača, a četvrti je po vrijednosti kada se uzmu igrači rođeni iste godine kada i naš Džeko, 1986.

Džeko je najvrijedniji bio u vremenu kada je igrao za Manchester City, tačnije u februaru 2012. godine kada je njegova vrijednost iznosila 32 miliona eura.

Osim Džeke, u turskom prvenstvu igra još nekoliko bh. internacionalaca pa vam donosim kratak pregled i njihovih novih/starih vrijednosti:

Amir Hadžiahmetović – 8 miliona eura (nepromijenjena vrijednost)
Edin Višća – 2,7 miliona eura (pad vrijednosti od 300 hiljada eura)
Haris Hajradinović – 2,5 miliona eura (rast vrijednosti od 200 hiljada eura)
Nihad Mujakić – 2,3 miliona eura (rast vrijednosti od 300 eura)
Dal Varešanović – 2,2 miliona eura (rast vrijednosti od 700 eura)
Dario Šarić – 1,8 miliona eura (rast vrijednosti od 200 eura)
Andrej Đokanović – 1,5 miliona eura (nepromijenjena vrijednost)
Riad Bajić – 1,1 milion eura (pad vrijednosti od 300 hiljada eura)
Armin Hodžić – 850 hiljada eura (rast vrijednosti od 50 hiljada eura)
Deni Milošević – 250 hiljada eura (pad vrijednosti od 150 hiljada eura)
Hamza Jaganjac – 50 hiljada eura (nepromijenjena vrijednost)