sudbina

Dvojica dječaka sa ove slike igraju finale Lige prvaka, treći je staklar

pulisic (1)

Lani je rekao da mu teško pada gledati nekadašnje prijatelje, ne zbog zavisti ili ljubomore već vjerovanja da je i on mogao imati takvu karijeru

Plasman londonskog Chelseaja u finale Lige prvaka bio je razlog što je jedna stara fotka ponovo hit na internetu.

Na njoj su trojica dječaka, za dvojicu danas znaju više ili manje svi pratitelji nogometa, a treći ima manje uspješno priču koju je već dijelio s medijima.

Fotografija je snimljena u Chelseajevoj akademiji čiji su polaznici bili Mason Mount i Christian Pulisic, danas dvojica bitnih igrača u ekipi Thomasa Tuchela. Nepoznati dječak na njoj je Tom Carlton, tada 10-godišnjak koji je četiri godine bio član klupske akademije, a danas 22-godišnjak koji nastupa u Herne Bayu, klub koji se takmiči u Isthiman ligi koja skuplja ekipe sedmog i osmog nivoa nogometa u Engleskoj.

Lani je rekao da mu teško pada gledati nekadašnje prijatelje, ne zbog zavisti ili ljubomore već vjerovanja da je i on mogao imati takvu karijeru. Danas radi kao staklar, trenira dvaput sedmično u poluprofesionalnom okruženju i nada se novoj šansi.

“Vjerovat ću u uspjeh sve dok ću biti u godinama u kojima mogu uspjeti”, poručio je Carlton u jednoj ranijoj izjavi za medije.