Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Dvojica igrača Zrinjskog i jedan Mladosti pozitivni na koronavirus

zrinjski

Danas je potvrđeno i da je jedan igrač Mladosti Doboj Kakanj pozitivan na COVID-19

Mostarski Zrinjski potvrdio je da su igrači Mario Tičinović i Tomislav Barišić pozitivni na koronavirus.

– Spomenuti igrači se osjećaju dobro, u stalnom su kontaktu s ljekarskom službom kluba, a izvan trenažnog procesa se nalaze od prošle sedmice kada su dobili blage simptome bolesti nakon čega su iz predostrožnosti bili u samoizolaciji do ponedjeljka kada su podvrgnuti testiranju – saopćeno je.

Zrinjski je poštujući plan mjera i procedura Nogometnog saveza BiH već dva puta organizirao testiranje na koronavirus – posljednji put uoči početka priprema prvog tima, kao i da će danas organizirati novo testiranje svih igrača, članova stručnog štaba i pratećeg osoblja nakon čega će o rezultatima obavijestiti javnost.

Danas je potvrđeno i da je jedan igrač Mladosti Doboj Kakanj pozitivan na COVID-19.

Njegov nalaz jutros je bio pozitivan, a ovu informaciju potvrdio je i direktor kluba Enes Bistrivoda.

– Riječ je o fudbaleru iz Sarajeva, ne želim da mu ime spominjem, on je pozitivan, dok će još trojica igrača koji su s njim putovali autom na treninge u samoizolaciji i pratit će se njihovo stanje. Oni sada nemaju nikakve simptome, ali vidjet ćemo kako će se situacija odvijati. Zdravstvena služba je stalno u kontaktu s nama i igračima, svakako da će nam ovo poremetiti brojne planove. Zaštitili smo ostale igrače, ne želimo nikoga ugroziti ima tu i starijih ljudi, tako da smo maksimalno oprezni – ističe Bistrivoda.

Zbog ove situacije upitne su i dogovorene prijateljske utakmice, protiv Željezničara (5. jula) i visočke Bosne (8. jula).