Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvostruki strijelac s terena odjurio u bolnicu na rođenje sina (FOTO)

Ryan Colclough

Fudbaler engleskog Wigan Athletics Ryan Colclough postao je viralni heroj na Otoku nakon što je na nedjeljnom ligaškom meču dao dva gola, a zatim u 60. minuti meča izašao iz igre i odjurio u bolnicu da prisustvuje rođenju sina, javlja Anadolu Agency (AA).

Wigan je u 18. kolu Prve engleske lige (League One) u nedjelju savladao ekipu Doncester Roversa rezultatom 3:0. Najbolji igrač utakmice bio je 22-godišnji napadač Colclough koji je bio dvostruki strijelac za Wigan.

Colclough je u 58. minuti meča postigao gol za visoko vodstvo svog tima od 3:0 i zatražio od trenera da ga zamijeni na terenu.

Dvije minute kasnije izvršena je izmjena, a Colclough je s terena odjurio u bolnicu kako bi bio pored supruge koja mu je u tim trenucima rađala drugog sina.

“Osjećam se fantastično što slavim pobjedu, dva data gola i rođenje sina. Bio je to hat-trick za mene. Hvala svima na čestitkama i podršci”, poručio je Colclough posredstvom društvenih mreža.

Wigan nakon 18 utakmica ima 39 bodova i zauzima drugo mjesto na tabeli League One koja je treći rang fudbalskog takmičenja u Engleskoj.