Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dybala: Protiv Barcelone ću vjerovatno biti spreman

dybala

Napadač Juventusa Paulo Dybala uvjerava navijače tog tima da će biti spreman za uzvratni meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone.

Fenomenalni Argentinac u ligaškom meču protiv Pescare u subotu je povrijeđen. ‘Stara dama’ bila je bolja u tom susretu 2:0 i na korak je do šestog uzastopnog ‘Scudetta’.

Nakon što je protiv Pescare napustio teren šepajući, pojavila se bojazan kod stručnog štaba Juventusa i navijača na neće moći nastupiti protiv katalonskog giganta, koja je u Torinu označena kao dosad najbitnija utakmica sezone.

– Trenirao sam s timom. Najvjerovatnije ću biti potpuno spreman da igram protiv Barcelone – rekao je Dybala, prenosi Football Italia.

On je bio heroj navijača, koji navijaju za crno-bijele u prvom susretu protiv Katalonaca s dva lijepa gola, a nedavno je potpisao novi ugovor s torinskim timom do 2022. godine, istakavši da nikada nije imao dvojbe u vezi s ostankom u Torinu.

– Obnova ugovora je moj izbor, Juventus nema ni zbog čega zaviditi Real Madridu, Bayern Munchenu ili Barceloni. Pričao sam s upravom i oni su izrazili želju da ostanem. Sretan sam ovdje – zaključio je Dybala.

Nogometaš je u Juventus došao iz Palerma 2015. godine za 40 miliona eura a sada se smatra jednim od najboljih mladih igrača na svijetu.

Utakmica između Barcelone i Juventusa se igra u srijedu od 20.45 sati..