Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juventus

Dybala se pridružio individualni treninzima

dybala pjanic

Dybala se mjesec i po borio sa zarazom koronavirusom. Više puta je bio pozitivan na testu na COVID-19, sve dok konačno ove sedmice nije dobio rezultat da je negativan

Paulo Dybala u subotu se prvi put pojavio na individualnim treninzima Juventusa, nakon što se oporavio od bolesti COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema medicinskom protokolu, svi igrači i osoblje Serie A prolaze opsežno testiranje prije nego što se mogu vratiti u terene. Dybala se mjesec i po borio sa zarazom koronavirusom. Više puta je bio pozitivan na testu na COVID-19, sve dok konačno ove sedmice nije dobio rezultat da je negativan.

Nakon intenzivnijih ljekarskih pregleda i testova, kako bi se provjerilo njegovo fizičko zdravlje, Dybalaje danas viđen kako ulazi u Juventusov kamp Continassa kako bi obavio trening.

Također, Napoli je danas objavio da su svi njegovi igrači negativni na COVID-19, tako da će od nedjelje početi sa treninzima. Naravno, radi se individualnim treninzima uz održavanje mjera društvene distance.

Očekuje se da će Vlada Italije uskoro objaviti da se od 18. maja mogu održavati grupni treninzi.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 30.201 smrtni slučaj od COVID-19, dok je više od 217.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus.