Dybala: U finalu Lige šampiona želim Barcelonu

FBL-ITA-SERIEA-JUVENTUS-SASSUOLO

Fudbaleri Juventusa sinoć su u Torinu savladali Porto (1:0) u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona i nakon trijumfa rezultatom 2:0 u prvom susretu plasirali se u četvrtfinale. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Paulo Dybala, koji je uvjeren da “stara dama” može do finala, a tamo bi za protivnika želio Barcelonu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naravno da možemo osvojiti Ligu šampiona. Na vrhu smo Serije A, pobijedili smo u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona, tako da je za naš tim nemoguće da mislimo da ne možemo pobijediti”, kazao je Dybala nakon ogleda s Portom.

Žrijeb parova četvrtfinala Lige šampiona održaće se 17. marta u Nyonu, a uz Juventus u toj fazi takmičenja je za sada još pet izuzetno jakih timova: Barcelona, Bayern Minhen, Borussia Dortmund, Real Madrid i Leicester City. Preostalo dvoje četvrtfinalista znaće se nakon večerašnjih revanš utakmica između Atletico Madrida i Bayer Leverkusena (prvi susret 4:2), te Monaca i Manchester Cityja (3:5).

“Tu su i druge sjajne ekipe i dalje u igri, ali imamo kvalitet i ono što je potrebno da bi osvojili trofej. S obzirom na ono što se dogodilo prije dvije godine, čak iako ja nisam igrao u toj utakmici, želio bih da se suočimo sa Barcelonom u finalu”, zaključio je argentinski fudbaler.

Prije skoro dvije godine, tačnije 5. juna 2015. u finalu Lige šampiona koje se igralo na Olimpijskom stadionu u Berlinu sastali su se Barcelona i Juventus. U sjajnoj utakmici slavila je Barca rezultatom 3:1 i tako došla do petog naslova šampiona Evrope.