Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Džekin Inter na teškom zadatku, Bayern favorit u revanšu

Salzburg gostuje u Minhenu nakon pomalo iznenađujućih 1:1 u prvoj utakmici

Prve karte za četvrtfinale Lige prvaka dijele se večeras, na rasporedu su revanš susreti osmine finala elitnog nogometnog takmičenja.

Inter našeg Edina Džeke nalazi se na teškom zadatku, s obzirom da je u prvom meču od Liverpoola izgubio na svom terenu sa 0:2. Ipak, milanski sastav je u tom susretu pokazao da može biti ravnopravan rival Redsima, nadati se samo da će izabranici Simonea Inzaghija ovog puta naštimati nišanske sprave.

“Važno je da postignemo gol u prvom poluvremenu. Imali smo tri dana da se pripremimo za ovu utakmicu, znamo da će biti teško, ali mi smo jako motivisani. Momci su dobro radili i igramo protiv najjače ekipe u Evropi, uz Bayern i Manchester City. Igrat ćemo na odličnom stadionu i sa jako dobrom publikom. Lijepo je igrati ovakve utakmice. Osim rezultata, prva utakmica je bila sjajna i bilo je sjajno igrati pred našim navijačima. Ovaj put znamo da će na njihovom stadionu biti još teže od meča koji smo igrali na našem terenu”, kaže Inzaghi.

Salzburg gostuje u Minhenu nakon pomalo iznenađujućih 1:1 u prvoj utakmici. No, nema sumnje da će večeras biti neuporedivo teže igrati protiv Bayerna na njegovom terenu.

Oba večerašnja susreta možete pratiti na kanalima Arene Sport 2 i 3, od 21 sat.