Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Europa liga

Džeko asistent u pobjedi Rome, Arsenal slavio u Grčkoj

dzeko under

Prvim mečevima šesnaestine finala večeras je počela završnica najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja u fudbalu, a u utrci za trofej Evropa lige ostala su 32 kluba

U jednom od derbija šesnaestine finala Evropa lige italijanska Roma je s minimalnih 1:0 savladala ekipu Genta, a asistent je bio bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvim mečevima šesnaestine finala večeras je počela završnica najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja u fudbalu, a u utrci za trofej Evropa lige ostala su 32 kluba.

Među najzanimljivijim večerašnjim duelima bili su mečevi Roma-Gent i Olympiakos-Arsenal.

Roma je na Olimpijskom stadionu u Rimu slavila minimalnu pobjedu rezultatom 1:0 nad Gentom. Gol je u 13. minuti postigao Carles Perez i to na odličan pas bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeke.

Arsenal je na teškom gostovanju također slavio pobjedu rezultatom 1:0, a gol je postigao Alexandre Lacazette.

Engleski Wolves deklasirao je špansku ekipu Espanola s visokih 4:0, a škotski Rangers je napravio veliki preokret na meču protiv Brage jer je nakon dva gola Brage uspio doći do pobjede od 3:2.

U istom terminu odigrano je još šest mečeva i to Wolfsburg (GER) – Malmö (SWE)2:1, Bayer Leverkusen, (GER) – Porto (POR) 2:1, APOEL (CYP) – Basel (SUI) 0:3 i AZ Alkmaar (NED) – LASK (AUT) 1:1.

U ranijem terminu sa početkom od 19 sati odigrano je osam mečeva i to Sporting – Basaksehit 3:1, Getafe (ESP) – Ajax (NED) 2:0, Copenhagen (DEN) – Celtic (SCO) 1:1, CFR Cluj (ROU) – Sevilla (ESP) 1:1, Club Brugge, (BEL) – Manchester United (ENG) 1:1, Ludogorets (BUL) – Internazionale Milano (ITA) 0:2, Eintracht Frankfurt (GER) – Salzburg (AUT) 4:1 i Shakhtar Donetsk (UKR) – Benfica (POR) 2:1.

Uzvratni mečevi šesnaestine finala na rasporedu su u naredni četvrtak, izuzev meča Braga-Rengers koji se igra u srijedu. U petak će biti žrijeb na kojem će biti određeni parovi osmine finala Evropa lige.

Finale Evropa lige igrat će se 27. maja na stadionu u poljskom Gdansku.