Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Džeko i Lautaro se ispromašivali u remiju sa Šahtarom, Bešiktaš nemoćan bez Pjanića

Bilo je prilika na obje strane u Kijevu, ali ostale su neiskorištene. Jednu veliki priliku propustio je i Edin Džeko

Inter nije uspio da slavi ni u drugom meču grupne faze Lige prvaka u novoj sezoni, a na gostovanju je remizirao sa Shakhtarom u meču bez pogodaka (0:0).

Bilo je prilika na obje strane u Kijevu, ali ostale su neiskorištene. Jednu veliki priliku propustio je i Edin Džeko, koji je sredinom prvog poluvremena sa svega 3-4 metra prebacio gol domaćina. Ranije je dobru priliku propustio i Lautaro, a Barella je tresao prečku.

U 66. minuti se u novoj velikoj prilici nakon greške Pyatova našao Lautaro, ali je sa desetak metara napucao loptu visoko preko gola domaćina.

Imao je i Shakhtar svoje šanse, a najbolju je propustio u 50. minuti kada je Dodo izblokiran od strane jednog defanzivca Intera, koji je spasio čist gol. U 86. minuti dvije šanse za Inter, ali dva puta se istakao sjajni Pyatov. Prvo je sjajno odbranio šut Corree sa ivice kaznenog prostora, a onda je nakon kornera zaustavio i De Vrija.

Završilo je 0:0, a Džeko je zamijenjen u 55. minuti, kada je Inzaghi umjesto njega na teren poslao Correu.

Ajax je, u meču koji je igran u isto vrijeme, sa laganih 2:0 savladao desetkovani Besiktas. Sergen Yalcin nije mogao u Amsterdamu računati na brojne važne igrače, među kojim je bio i Miralem Pjanić, pa su Kopljanici to iskoristili i lako došli do tri boda.

Berghuis je u 17. minuti na asistenciju Tadića doveo Ajax u vodstvo, a konačnih 2:0 je u 43. minuti postavio Sebastian Haller. Berghuis je ovaj put bio u ulozi asistenta.

Ajax je tako nakon dva kola na maksimalnih šest bodova i lider je grupe C, ispred Dortmunda, Besiktasa i Sportinga.

Džeko i društvo su na jednom bodu nakon dva kola i definitivno će biti pod pritiskom u narednim mečevima. Sheriff i Real Madrid imaju po tri boda, a ova dva tima će večeras od 21 sat odmjeriti snage u Tiraspolju.

Liga prvaka, 2. kolo:

Grupa C:

Ajax – Besiktas 2:0 (Berghuis 17′, Haller 43′)