Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dijamat u juventusu?

Džeko i Pirlo obavili razgovor, mediji u Italiji tvrde da je “posao skoro završen”

dzeko

Kapiten Rome i reprezentacije BiH u narednim danima bi navodno trebao potpisati za aktuelnog, višestrukog prvaka Italije

Novi Juventusov trener Andrea Pirlo obavio je telefonski razgovor s  Edinom Džekom (34), pišu danas italijanski listovi La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport.

Kapiten Rome i reprezentacije BiH u narednim danima bi navodno trebao potpisati za aktuelnog, višestrukog prvaka Italije. Roma će dobiti 10 miliona eura na ime obeštećenja, plus eventualno još dva miliona eura za bonusa, dok je godišnja plaća Dijamanta 7,5 miliona eura…

Posao je skoro završen, kako tvrde italijanski mediji, tako da je Pirlo našao za shodno da porazgovara sa Džekom o njegovoj ulozi u novoj koncepciji igre Juventusa.

Kako navodi “Corriere”, novi strateg Juventusa želi igrati u formaciji 3 – 4 – 1 – 2. Dvojica isturenih napadača bili bi Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Paulo Dibala (Dybala), dok bi Džeko imao iza njih. Novi trener Juventusa smatra da je Džekin veliki kvalitet duel-igra, zahvaljujući kojoj uspješnije od defanzivaca do lopte dolazi. U tim situacijama Džeko, nakon osvojenog posjeda ili dobijenog duela, može gurnuti pas Ronaldu ili Dybali.

Naravno, nije isključeno da nekad ovaj “trojac” izgleda drugačije, odnosno da Dybala i(li) Ronaldo zamijene mjesta sa Džekom, ali osnovna ideja je ipak da Dijamant igra iza njih.