Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko jubilej želi ukrasiti golom i trijumfom

dzeko kolarov go

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko večeras će proslaviti veliki jubilej u dresu Rome, pošto će meč protiv Chelseaja u Ligi prvaka biti njegov stoti za klub s Olimpica. Džeko je dosaa za Romu odigrao 99 zvaničnih utakmica u svim takmičenjima, a njegov učinak je 57 golova i 22 asistencije. Zanimljivo, Džeko će u svojoj 100. utakmici tražiti prvi gol protiv Chelseaja u karijeri u zvaničnim utakmicama.

Uprkos tome što je godinama nastupao u Engleskoj za Manchester City, u Premier ligi kao ni u Kupovima nikad dosad nije zabijao Chelseaju, ali je to jednom učinio na prijateljskoj utakmici. Džeko je već srušio nekoliko rekorda u Romi, a ulaskom u društvo fudbalera sa trocifrenim brojem nastupa napravio je korak ka statusu ikone kluba s Olimpica.

– Nadam se dobroj utakmici za mene i za saigrače. Nismo baš najbolje igrali protiv Napolija, ali sada nas čeka velika utakmica i morat ćemo dati sve od sebe. Chelseaju nedostaju neki igrači, ali mi moramo izvući najbolje od naše igre. Oni su prošle sezone osvojili Premier ligu, a to nikad nije lako, tako da će biti teška utakmica za nas. Kao i Chelsea, također i mi imamo kvalitetne igrače i ukoliko budemo najbolji, mogli bismo napraviti nešto, rekao je Džeko u najavi.