Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kuda vodi trag obuće sa nasipa i šta se desilo sa Jeleninom burmom?

borca nasip copy

Trag otiska obuće, na kojem je bilo krvi ubijene pjevačice Jelene Marjanović, pronađen je na drugoj strani kanala u Borči, suprotno od nasipa – saznaju “Novosti”. To praktično znači da je ubica poslije zločina pobjegao ka naselju Crvenka. Ovaj otisak je vještačen, ali još je nepoznat vlasnik obuće.

Trag na zemlji ukazuje da se ubica udaljio ka drumu gdje je najvjerovatnije pobjegao nekim vozilom. Da li ga je tamo čekao saučesnik u automobilu, tek treba da se utvrdi. Provjerava se i mogućnost da je zločinac jednostavno ušao u gradski prevoz, ali je to manje vjerovatno.

Istražne organe zbunjuje u ovom trenutku još jedna stvar. Vjenčana burma nedostaje sa domalog prsta desne ruke ubijene pjevačice. Na ovom dijelu šake, kako nezvanično saznaju “Novosti”, pronađen je i fragment DNK muške osobe, koja, također, još nije identifikovana. Identičan biološki trag izolovan je i na donjem dijelu trenerke Jelene Marjanović.

– Paralelno sa istragom koja se vodi protiv njenog supruga Zorana Marjanovića, nadležni organi pokušavaju da odgonetnu koliko je osoba učestvovalo u zločinu – navodi izvor “Novosti”. – Dosta je nepoznanica. I dalje muči taj nepoznati DNK, ali i otisak obuće sa tragovima Jelenine krvi. Sumnja se da su kapljice krvi spale sa ubicinog tijela dok je bježao sa mjesta zločina.

U ovom trenutku ni sami inspektori zaduženi za rasvjetljavanje najtežih zločina nisu stopostotno sigurni šta sve ovi tragovi mogu da kazuju. Postoji teorija da je u monstruoznom ubistvu učestvovala samo jedna osoba, ali po drugoj verziji najmanje njih tri su umješane u zločin.

– Nijedan trag do danas nije ukazao na to da je Jelena, pored Zorana, imala tajnu ljubav – navodi sagovornik “Novosti”. – Sve je pregledano. Njen telefon, lične stvari… Svaki kontakt iz njenog telefona je provjeren, čak i oni koji su bili označeni nadimcima. Ništa sumnjivo nije pronađeno. Mislimo da nisu tačne priče da je imala ljubavnika.

Šta se dogodilo 2. aprila prošle godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, i dalje je enigma. Jelena je krenula na trčanje sa kojeg se nije vratila. Njeno tijelo je pronađeno sutradan, iza podneva, u kanalu pored nasipa. Ubijena je sa devet udaraca tupim predmetom u potiljak. Imala je odbrambene rane i žestoko se sukobila sa zločincem.

Prema policijskoj rekonstrukciji Jelena je vučena tridesetak metara dok nije usmrćena. Ubica ju je prvo udario u nogu (patolozi su otkrili povredu), a zatim je vukao za kosu do kanala. I tu se borila i pokušala da izađe, ali je zločinac povukao nazad i brutalno ubio.