Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši policajac čuo svađu tri sata prije ubistva Jelene Marjanović

marjanovic

Optužnica, koja Zorana Marjanovića tereti za ubistvo supruge 2. aprila 2016, obiluje svjedočenjima koja Zoranovu verziju događaja, najblaže rečeno, dovode u sumnju. U tom smislu, posebno su značajna svjedočenja ljudi koji su Zorana, Jelenu i Janu vidjeli kobnog dana na nasipu i imali priliku da vide dio njihovog kretanja i međusobnog odnosa neposredno prije zločina.

Jedan od tih svjedoka je i muškarac koji stanuje u neposrednoj blizini nasipa. Taj muškarac, inače bivši policajac, vidio je Jelenu i Zorana kobnog dana nekoliko sati prije ubistva, a u vrijeme kada se ubistvo dogodilo Zoranovog oca Vladimira i dijete na nasipu.

Poređenja radi, dijete na nasipu sa muškarcem koji izgleda kao Vladimir u vrijeme ubistva, vidjela je navodno i jedna žena. Muškarac čijim je svjedočenjem dopunjena optužnica, rekao je da je u danu kada se ubistvo desilo oko 13 sati zatekao Jelenu i Zorana sa njihovom kćerkom.

Jelena je meni bila okrenuta leđima i naslonjena na balvan, a meni licem je bio okrenut Zoran i bio je udaljen od Jelene metar, metar i po. On se pomjerao, skakao je za djevojčicinom loptom, po mojoj procjeni bio je nemiran u kretanjima, kao neka nervoza – priča on.

Detaljno je opisao šta se dešavalo, piše “Blic”.

– Zoran je bio obučen u crnu kožnu jaknu, bio je neobrijan i imao je dužu kosu, a sutradan kada sam ga vidio nisam ga prepoznao, bio je uredno obrijan i podšišan – ispričao je svjedok.

U jednom trenutku je, kako kaže, čuo da su dvoje supružnika imali raspravu.

– Jelena i Zoran su razgovarali, ja sam shvatio da je to u tonu prepirke i da je Jelena imala u jednom trenutku malo povišen ton, tako da sam uspio da shvatim da mu je ona rekla: “Ti to ne razumiješ” – kaže svjedok.

Zoran, Jelena i Jana su se na ovoj lokaciji zadržali oko sat vremena, a potom su krenuli na nasip. Zapravo, prema riječima svjedoka, djevojčica nije u prvi mah krenula za roditeljima, već se Zoran po nju vratio nakon 15 minuta, i odveo je do svog automobila koji je bio parkiran u blizini. Nakon toga, prema njegovim riječima, Zoran se automobilom “dosta brzo” udaljio u nepoznatom pravcu. Jelena nije bila sa njima, prenosi “Blic”.

Oko 17 sati istog dana, na istom mjestu, vidio je Zoranovog oca sa djevojčicom.

– U meni se, kao bivšem policajcu, pojavio neki bijes, ličilo mi je na neku podvalu, ja sam bivši policajac i imam taj profesionalni defekt. Sutradan sam vidio inspektora i tada sam saznao da se desilo ubistvo – kaže svjedok.

Ovaj iskaz, prema riječima samog svjedoka, “nema težinu jer nisam svjedok ubistva”. Logično je da svjedok tako rezonuje, jer nije mogao znati u kojoj mjeri njegov iskaz pobija gotovo sve što je o kobnom danu rekao okrivljeni Marjanović!

Dva muškarca i vozila na nasipu

Kretanje Vladimira i Zorana na nasipu u vrijeme kada je Jelena ubijena (između 16:47 i 17:20 sati) vidjela je i jedna žena čijim je svjedočenjem također dopunjena nova optužnica.

Ona je navela ključne detalje: vidjela je dva automobila, sivi i smeđi, i dijete koje kreće ka automobilu i dva muškarca koja se kreću ka mjestu gdje je Jelena ubijena.

– U vrijeme kada je taj čovjek krenuo nasipom na udaljenosti od oko kilometar, nalazila su se dva vozila. Ja sam vidjela ovog čovjeka sa djetetom da je stigao do tih vozila, vidjela sam da je neko iz jednog od ta dva vozila izašao i stajao sa čovjekom koji je išao sa djetetom, stajao je kratko. Poslije možda 10 minuta neko se udaljio ka rampi gdje se nalazi deponija, ali ja ne mogu da kažem da li je to bio onaj čovek koji je krenuo sa djetetom ili neko drugi koji je eventualno izašao iz jednog od ta dva automobila i produžio sa djetetom – ispričala je ova žena.

 

Suđenje nakon prihvatanja optužnice

 

Zoran Marjanović uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je ubio suprugu, a nakon 10 meseci Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor u četvrtak.

Ipak, istraga protiv muža ubijene pevačice nije prekinuta. Upravo suprotno: nova, dopunjena optužnica trebalo bi uskoro da bude prihvaćena od strane Više suda, nakon čega se može očekivati i početak suđenja za ubistvo pevačice “Granda”. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nedavno je rekao da “policija protiv Marjanovića ima dovoljno dokaza”.