Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roma ispustila pobjedu

Džeko ljut zbog sudijske greške: To se ne smije događati na ovom nivou

dzeko roma33

Pobjeda protiv Borussije bi učinila sve mnogo lakšim

Nogometaši Rome igrali su neriješeno protiv Borussije Monchengladbach (1:1) u trećem kolu Evropske lige, a pobjedu su ispustili u posljednjim trenucima utakmice nakon što je sudija svirao nepostojeći penal za goste.

Bh. napadač u dresu Rome Edin Džeko bio je nezadovoljan odlukom sudije Willieja Colluma koji je svirao penal za goste zbog igranja rukom Chrisa Smallinga, iako ga je lopta udarila u lice.

– Tako ozbiljne greške ne smiju se dešavati na ovom niovu takmičenja. To mijenja rezultat cijele utakmice, ali i stanja u grupi, rekao je Džeko za Sky Sport Italia.

Kapiten bh. reprezentacije kazao je da imaju još tri utakmice i da je sada sve moguće.

– Pobjeda protiv Borussije bi učinila sve mnogo lakšim. Jednostavno ne razumijem sudiju, bio je siguran da je njegova odluka ispravna, ali sam vidio da je lopta pogodila Smallinga u lice. Još kad sam vidio snimak, to je jednostavno nevjerovatno. Insistirao je na tome da je penal, iako sam mu rekao da ga je lopta udarila u lice, gdje se može vidjeti i trag. Ne možeš svirati takav penal u 95. minuti, to je neprihvatljivo. Izgubili smo dva boda, ali sad moramo gledati naprijed”, rekao je Džeko.