Traga se za dvije osobe

Drogu vrijednu dva miliona eura krili u kanalu podruma

droga

Pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila izvršen je na osnovu naredbe Tužilaštva BiH

Oko 300 kilograma droge, čija se vrijednost procjenjuje na oko dva miliona eura, pronašli su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Čapljine u akciji “Tebra”.

Kako pišu Nezvisne novine, veća količina vreća s drogom bila je u kanalu za popravljanje automobila u podrumu kuće u mjestu Gabela Polje.

Kako “Nezavisne” saznaju, traga se za dvije osobe koje bi mogle biti povezane s pronađenim narkoticima.

Luka Miladinović, portparol SIPA, potvrdio je da je u akciji pronađeno oko 300 kilograma Cannabis sative, kao i određena količina novca i oružja.

Prema njegovim riječima, narkotici su bili zapakovani u 19 vreća.

“Osim toga, pronađeni su oružje, municija, mobilni telefon, kartica, novac u različitim valutama kao i drugi dokazi koji će služiti u daljem postupku”, rekao je Miladinović za “Nezavisne”.

Pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila izvršen je na osnovu naredbe Tužilaštva BiH.

“Navedena zapljena velike količine opojne droge marihuane – skanka u okviru operacije kodnog naziva ‘Tebra’ nastavak je aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za sprovođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge s područja Albanije, preko Crne Gore u BiH, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU”, naveli su iz Tužilaštva.

Kako saznajemo, sumnja se da su narkotici trebalo da budu prokrijumčareni u Hrvatsku i druge zemlje EU, a ovom akcijom razbijen je plan kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom narkotika.

Prema nezvaničnim informacijama, dvije osobe koje se sumnjiče u okviru pomenute akcije navodno su najavile svoju predaju i bilo je nekih pregovora s istražiocima.

Tužilaštvo BiH s partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu s ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga.

Akcija “Tebra”, u okviru koje je pretres počeo u srijedu naveče i okončan juče, nastavak je istoimene akcije iz jula, kada je zaplijenjeno pola tone droge.

Tada je akcija izvedena i u Hrvatskoj, gdje je uhapšeno 20 osoba.