Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko: Mancini je htio da me dovede u Inter

mancini_dzeko

Edin Džeko ljets se preselio iz Manchester Cityja u ekipu Rome, trenutno je fazi adaptacije i navijači “Vučice” strpljivo čekaju da Dijamant proradi.

[yuzo_related]

U susret velikom derbiju sa Interom, koji će jednog od dva rivala gurnuti za korak dalje u trci za Scudettom, kapiten naše reprezentacije otkriva i jedan detalj vezan za njegov transfer.

Bosanski dijamant, naime, tvrdi da je Roberto Mancini pokušao da ga dovede u Inter.

“Da, pokušao je da me dovede. Bilo je to prije starta sezone, ali ništa se konkretno nije desilo i ja sam zaista sretan što sam ovdje, u Romi. Mancini je upravo bio čovek koji me je doveo u City iz Njemačke, omogućio mi da igram na najvišem nivou”, rekao je Džeko.

Džeko i Mancini nisu bili u najboljim odnosima tokom boravka na Etihadu, ali Edin priznaje da je međusobno poštovanje uvijek postojalo.

“Pobjeđivali smo zajedno, imali zaista lijepih trenutaka. Ponekad bih se ljutio što ne igram, on bi to znao, ali mi nikada nije zamjerao niti dozvoljavao da utiče na tim. U Engleskoj su me zvali i ‘super izmjena’, jer bih pogodio svaki put kada bih ušao sa klupe. Meni se to nije sviđalo, ali nije istina da sam bio sretan kada je Mancini odlazio.”, istakao je Edin Džeko.