kapiten zmajeva

Džeko: Pored svih postignuća, nekako sam najponosniji na Šestoaprilsku nagradu

edin-dzeko

Naš as je, podsjetimo, prije devet godina dobio Šestoaprilsku nagradu te je kazao kako je to najveće priznanje koje Sarajlija može dobiti

Kapiten naše fudbalske reprezentacije i igrač milanskog Intera Edin Džeko oglasio se i danas na društvenim mrežama povodom Dana grada Sarajeva.

Naš as je, podsjetimo, prije devet godina dobio Šestoaprilsku nagradu te je kazao kako je to najveće priznanje koje Sarajlija može dobiti.

“Sarajevo je grad, koji je za mene nezamjenjiv u svakom smislu… Prije devet godina sam dobio najveće priznanje, koje jedan Sarajlija može dobiti. I dan danas sam, računajući sve što sam ostvario u životu, nekako najponosniji na Šestoaprilsku nagradu. Kao što sam i rekao prije devet godina, najteže, ali i najljepše je biti prihvaćen u sredini u kojoj si rođen, a Sarajevo i ja se međusobno itekako volimo. Jako! Volim svoj grad, uvijek mu se vraćam, jer tu su moji roditelji, moja porodica, moji prijatelji. Moje dječačke uspomene… To je moj grad. Jedna od najvećih mojih emocija i zato, Grade moj, neka ti je sretan i ovaj dan, a dragim mojim Sarajkama i Sarajlijama čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva”, napisao je Džeko.