Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Policija pretresa istu zgradu dva dana, oduzet skupocjeni “mercedes”

mm

Kod ove zgrade i danas je prisutan veliki broj policajaca

U nastavku pretresa danas je u Banjaluci policija oduzela skupocjeni automobil “mercedes“ koji je bio parkiran u podzemnoj garaži u zgradi kod Ugostiteljske škole, javlja Srpskainfo.

Pretresi u ovoj zgradi traju već dva dana, a iz policije se za sada nisu oglašavali čiji objekti se pretresaju.

Kod ove zgrade i danas je prisutan veliki broj policajaca.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o osobi koja se dovodi u vezu sa naručenim ubistvom u Banjaluci, a koja je za sada izbjegla hapšenja.

U nastavku akcija „Storidž“ i „Transporter“ policija je juče uhapsila tri osobe, zbog sumnje da se mogu povezati sa trgovinom narkoticima, ali i sa naručiocima ubistava.

Podsjećamo, tokom jučerašnje akcije uhapšeni su Јelenko Knežević iz Banje Luke, te Bilećani Aleksandar Ivković i Mirjana Vujović zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika, ali i zbog povezanosti sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića.

Uhapšene dovode u vezu i sa učestvovanjem u još jednom naručenom ubistvu, ranije počinjenom u Banjoj Luci.

Јelenku Kneževiću mediji pripisuju i da je pripadao grupi koju je predvodio Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića. Kod njega je tada MUP RS-a  pronašao više stotina kilograma droge skank i povjerljive dokumente Obavještajno-bezbjednosne agencije o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu. Osim Cvijetića, tada je u akciji “Transporter” privedeno još osam lica.

Krajem prošle godine, akcijom “Storidž 2” MUP i SIPA stali su u kraj organizovanoj kriminalnoj grupi koja je dovođena u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem droge i oružja, a privedeno je 19 lica. Današnja i jučerašnja akcija, samo su nastavak onih iz prošle godine.