bivši saigrači

Džeko poručio Agueru koji je danas okončao karijeru: Good luck in the future, brate!

Povodom prekida karijere sjajnog Argentinca oglasio se i Edin Džeko s kojim je dugi niz godina igrao u Manchester Cityju.

Sergio Aguero je na današnjoj press konferenciji na Camp Nouu objavio da završava karijeru.

Jedan od najubojitijih napadač u novijoj istoriji nogometa morao je izaći iz igre pred kraj prvog poluvremena utakmice između Barcelone i Alavesa krajem oktobra nakon čega je utvrđeno da ima problema sa srcem.

Liječnici su mu savjetovali da je najbolje da prestane igrati nogomet što je Argentinac potom i napravio.

Povodom prekida karijere sjajnog Argentinca oglasio se i Edin Džeko s kojim je dugi niz godina igrao u Manchester Cityju.

“Nažalost okončao si karijeru prerano, ali zdravlje uvijek mora biti na prvom mjestu. Uvijek ću se sjećati sjajnih momenata sa terena na kojim si bio fantastičan. Sretno u budućnosti, brate”, poručio je Džeko.

Agüero je na Camp Nou stigao ljetos kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Manchester Cityju u kojem je bio deset godina. Za Barcelonu je zabio samo jedan gol u pet nastupa i to u Clasicu, a najveći trag ostavio je u Manchester Cityju u kojem je u 390 utakmica zabio 260 golova uz 73 asistencije.

Zabio je ključan gol u istoriji toga kluba 2012. godine u zadnjem kolu prvenstva u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu 3:2 protiv QPR-a čime je City osvojio prvi naslov prvaka nakon 44 godine. Za Atletico Madrid je u 230 utakmica zabio 100 golova uz 45 asistencije, a za argentinsku reprezentaciju 41 gol u čak 101 nastupu.