Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zagreb

Desničar i antivakser iz Mostara napravio skandal u Hrvatskom saboru

New Project – 2021-12-15T150327.766

Ovim parazitima pružam ruku saradnje. Izađite za govornicu i pozovite građane da se cijepe pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum. Sram vas bilo!” vikao je Grbin

Hrvatski sabor donio je Izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti sa 77 glasova za i 27 protiv, piše Index.hr.

U jednom trenutku je pauzu zatražio SDP-ov Peđa Grbin.

“Na početku pandemije se sjelo i razgovaralo. Ti razgovori su trajali tri dana, a nakon toga HDZ može što hoće. Vi ste svojom tvrdoglavošću doveli do toga da ljudi prosvjeduju, a da ovi koji parazitiraju na smrti skupljaju potpise za referendum. Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Ali ovdje imamo priliku ispraviti greške”, kazao je Grbin i dodao:

“Ovim parazitima pružam ruku saradnje. Izađite za govornicu i pozovite građane da se cijepe pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum. Sram vas bilo!” vikao je Grbin i dobio opomenu jer je prekoračio vrijeme dozvoljeno za izlaganje.

Zatim se zastupnik Mosta Nino Raspudić, desničar i antivakser iz Mostara, podigao iz klupe, došao do Grbina i počeo mu nešto glasno objašnjavati. Pridružio mu se i stranački kolega Miro Bulj. Činilo se da će doći i do fizičkog obračuna. Prethodno se u svađu uključila i Raspudićeva supruga Marija Selak Raspudić, koja je u Hrvatski sabor također ušla kao zastupnica Mosta.

U jednom trenutku dok je predsjednik Sabora molio zastupnike da se smire, neko od zastupnika je zaboravio isključiti mikrofon, i čulo se; “ovo smo jako loše uradili, okrenuli smo sve kontra sebe”. Predsjednik Sabora je shvatio da neko ide u eter a da nije svjestan toga, i odmah je upozorio da neko nije ugasio mikrofon (pogledajte VIDEO na dnu teksta).

Na Twitteru je reagirao i hrvatski SDP.

“Danas smo svjedočili sramotnom ponašanju zastupnika Mosta. Pokušaj fizičkog razračunavanja s političkim neistomišljenicima, čini se, nije im nepoznanica. Jadno i bijedno. Ovakvom uličnom ponašanju tih korona profitera i prodavača magle nije mjesto u Hrvatskom saboru”, objavio je SDP.

I Raspudić je nakon sjednice govorio o incidentu.

“Nisam imao nikakvu namjeru prema Grbinu, ali kad vas neko naziva ubicama i parazitima na smrti… A mi samo želimo organizirati referendum! Mi smo ostali jedina opozicija u saboru. Ko je pobio ljude u zadnjih mjesec dana, kad su dopustili ulazak ljudima s covid-potvrdama u bolnice?” rekao je Raspudić.

“Nisam htio nikoga tući, nikad nisam nikoga tukao. Spala mi je maska u jednom trenutku i onda je tu kolegica Glasovac rekla da stavim masku, a ja sam joj rekao da je HDZ-ova higijeničarka”, kaže.