Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko pred Shakhtar: Znamo šta nam je činiti

dzeko

Edin Džeko smatra da Vučica ima dobru priliku da u dvomeču Lige prvaka protiv Shakhtara osigura plasman u četvrtfinale. U najavi utakmice kazao je da su Rimljani puni samopouzdanja, da je i sam u dobrom stanju, kao i da igrači uživaju u novom sistemu igre. Ukrajinci s druge strane u svom timu imaju nekoliko brazilskih fudbalera, a u grupnoj fazi Lige prvaka završili su ispred Napolija.

– Shakhtar je tehnički odličan, ali su odigrali samo jednu takmičarsku utakmicu nakon zimske pauze, pa smo možda fizički u prednosti. Moramo pružiti maksimum i iskoristiti situaciju. Osim Liverpoola, Shakhtar je jedini tim koji je pobijedio Manchester City ove sezone. Ovaj duel se igra 180 minuta, a ne 90 i mi moramo gledati širu sliku, izjavio je Džeko.

Nije siguran hoće li mu Euzebio Di Francesko ukazati povjerenje u startnih 11 večeras.

– Ne znam hoću li igrati u prvoj utakmici u Ukrajini, istina je da se mučimo sa golovima kod kuće, ali imamo iskusne internacionalce. Tu su i Aleksandar Kolarov i Daniele De Rosi, svi znamo šta treba da radimo. Imali smo tešku grupu i malo ko je vjerovao da možemo pobijediti Chelsea i biti ispred Atletiko Madrida. To znači da smo dobro igrali u Evropi, ali i da ne smijemo da stanemo. Ovo je dobra prilika za sve nas, igrače, klub i navijače da napredujemo, poručio je Dijamant pred večerašnju utakmicu.