Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poraz u andaluziji

Džeko se oprostio od Lige Evrope

roma dzeko (1)

U 22. minuti je vodstvo Sevilli nakon lijepog prodora donio Reguilon, da bi minut prije kraja prvog dijela En Nesyri udvostručio prednost večeras nominalnog domaćina

Odigrana su nova dva susreta osmine finala Evropske lige, a naš Edin Džeko se sa svojom Romom oprostio od ovog takmičenja.

Romu je u Duisburgu sa 2:0 savladala Sevilla i tako se plasirala na završni turnir Evropske lige.

Tim iz Andaluzije je slavio i prošao dalje mnogo lakše od očekivanog, a već je na odmor otišla s prednošću od 2:0.

U 22. minuti je vodstvo Sevilli nakon lijepog prodora donio Reguilon, da bi minut prije kraja prvog dijela En Nesyri udvostručio prednost večeras nominalnog domaćina.

Roma ni u nastavku nije izgledala dobro na terenu, a Sevilli je u 74. minuti VAR tehnologija poništila gol Koundea zbog ofsajda.

Do kraja je ostalo 2:0, Sevilla se plasirala na završni turnir, a Džeko i društvo se opraštaju od Evropske lige. Dijamant je večeras na terenu proveo svih 90 minuta.

Na završni turnir se plasirao i Bayer iz Leverkuzena, koji je na domaćem terenu sa 1:0 porazio Rangerse i tako ovjerio prolazak dalje, pošto je u prvom meču u Glazgovu slavio s 3:1. Pobjedu je večeras Apotekarima donio Diaby svojim golom u 51. minuti.

Leverkusen će u četvrtfinalu snage odmjeriti s Interom, dok će Sevilla na megdan boljem iz duela Olympiakos – Wolves, koji se igra večeras.