Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

državni sekretar sad-a

Pompeo pisao Dačiću: SAD žele da osiguraju mir, stabilnost i prosperitet

pompeo

Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti, koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ti ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana

Američki državni sekretar Majk Pompeo uputio je šefu diplomatije Srbije Ivici Dačiću pismo u kome se navodi da Sjedinjene Američke Države (SAD) sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama, kako bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Državni sekretar Pompeo je, u pismu koje je u celosti objavljeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, naveo i da su SAD svjesne da “svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem”.

Pompeo je Dačiću, kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, zahvalio i na poruci koju mu je uputio, uz napomenu da ga je “obradovala u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom”.

“Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti, koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ti ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana”, istakao je američki državni sekretar.

“Kao što SAD sarađuju sa vama i drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija, tako smo svjesni da svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavljamo i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem”, naveo je Pompeo.

“Radujem se nastavku saradnje sa vama u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite dostojanstva svih ljudi”, zaključuje se u pismu.