Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dijamant

Džeko se predstavio navijačima Fenerbahčea: Mi i Turci smo kao braća

Foto: Fenerbahče
Edin Džeko

Iako ne govori turski jezik, kaže da nema problema u komunikaciji sa saigračima

Edin Džeko je potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerbahčeom. U turskog velikana stigao je nakon blistave i trofejne karijere u kojoj je igrao za Wolfsburg, Manchester City, Romu, Inter… i kroz koju je postigao više od 320 golova.

S punih 37 godina potpisao je vjerovatno posljednji veliki ugovor u karijeri, a danas se i predstavio novim navijačima.

“Sretan sam i uzbuđen. Nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari. Kad sam bio vrlo mlad, ovdje su igrali veliki igrači iz Bosne i Hercegovine, bili su tu Elvir Bolić i Elvir Baljić. U to vrijeme Baljić je iz Fenerbahčea prešao u Real i to je bio jedan od najvećih transfera za BiH. Fenerbahče je najveći turski klub, znao sam puno o njemu i zato sam tu i došao. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti mnogo trofeja”, rekao je Džeko u intervjuu za FBTV.

“Osjećam se kao kod kuće”

“Od trenutka kada sam došao, svi su me lijepo dočekali, treneri, saigrači i svi u klubu. Ponašali su se prema meni vrlo gostoprimljivo. Osjećam se kao kod kuće. Bosanci jako vole Turke, a i Turci nas. Već smo kao braća”, ispričao je kapiten Zmajeva.

Iako ne govori turski jezik, kaže da nema problema u komunikaciji sa saigračima.

“U ekipi ima igrača koji govore različite jezike, tako da nemam problema s komunikacijom iako ne govorim turski jezik”, dodao je.

Objasnio je i kako je dobio nadimak Dijamant.

“Igrao sam za reprezentaciju gostujuću utakmicu protiv Belgije i zabio gol. Jedan od komentatora počeo je vikati “dijamant, dijamant” i to se zadržalo. U mojoj zemlji me uvijek zovu tako i ja sam zbog toga sretan”, dodao je Džeko.