Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko seli na novi stadion: Pogledajte novu ljepoticu rimske Vučice

roma stadion

Italijanski nogometni div Roma uskoro će dobiti vlastiti stadion nakon što je gradsko vijeće Rima na čelu s gradonačelnicom Virginiom Raggi u petak kasno navečer dalo suglasnost za izgradnju novoga stadiona.

Roma je zahtjev za novim stadionom podnijela još prije pola godine, a nakon puno odgađanja, u petak su konačno dobili “zeleno svjetlo”. Roma svoje domaće utakmice igra na Olimpicu, koji “dijeli” s gradskim suparnikom Lazijem i italijanskom reprezentancijom u ragbiju.

“Ovo je velika noć za sve navijače Rome. Već dugo sanjamo svoj stadion, a sada će nam se diviti cijeli svijet”, kazao je predsjednik Rome Amerikanac James Pallotta.

Roma će stadion graditi u Tor di Vallea, predgrađu Rima poznatome po zelenilu zbog čega su se pobunili mnogi ekolozi i političari, prenosi Hina.

Iz Rome su saopštili da će prilikom gradnje stadiona poštivati sve ekološke norme, poslovni dio objekta bit će sveden na minimum, a obećali su izgraditi nasip koji bi od poplava štitio tamošnje naselje Decima i liniju podzemne željeznice do stadiona.


ROME New Stadium ★ Stadio Della Roma ★ AMAZING ★ by videosansebastian