Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kritikovao sudije

Džeko: Stvarno je sramota, kunem se

edin dzeko
Foto: X

“Ako ćemo reći da je šansa za prvenstvo 50 posto, i sudije moraju postupati pošteno. Ako se žele dobiti utakmice na terenu, i sudije moraju postupati pošteno”

Fenerbahče je jučer savladao Pendikspor sa 4:1, a nakon meča se medijima obratio akpiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Fenerbahče je dugo gubio od Pendikspora 1:0, a potom su uspjeli preokrenuti na 4:1. Pendik je od 70. minute igrao sa igračem manje, a Fener je ubrzo dobio i penal.

Nakon utakmice Džeko je govorio o sudijama.

Kritikovao sudije

“Prebrodili smo tešku utakmicu. Ne znam koliko se igralo u prvom poluvremenu. Imate li pojma koliko je dugo lopta bila u igri? Stvarno je sramota. Kunem se. Ovo nije prvi put da se ovo događa. To nas čini nervoznim.

Sudije to dopuštaju. Utakmica se igra dvije minute, onda pauza pet minuta. U takvim slučajevima dobivamo žute kartone. U svakoj utakmici vidimo dva, tri žuta kartona u prvih 15 minuta. Stvarno čudna situacija!”, kazao je Džeko i dodao:

“Razgovarali smo na poluvremenu ‘Nemojmo gubiti energiju na takve događaje’. Ne možemo ih promijeniti. Takve stvari se događaju u svakoj utakmici. Takve stvari su dopuštene svakim susretom sve više. Razgovarali smo među sobom da ne smijemo upasti u to.

U smislu turskog fudbala, ova situacija ne daje dobru sliku ljudima koji gledaju izvana. Šteta je što se prvo poluvrijeme igralo samo 23 minute!

Svaka utakmica koju imamo je jako teška. Deset naših igrača je na granici suspenzije. Ovo je također čudna situacija. Sudije zaboravljaju žute kartone u drugim utakmicama. Ako ćemo reći da je šansa za prvenstvo 50 posto, i sudije moraju postupati pošteno. Ako se žele dobiti utakmice na terenu, i sudije moraju postupati pošteno”, istakao je Džeko, prenosi Reprezentacija.ba.