Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mile svilar

Odbio je Srbiju i onda obranio treći penal u tri sedmice

mile svilar
FOTO: Screenshot

Želi iskoristiti FIFA-ino pravilo i promijeniti seniorsku reprezentaciju

Mile Svilar (24) postao je neočekivani heroj Rome. Naime, od početka sezone branio je samo u Europa ligi, dok je u Serie A kod Josea Mourinha prvi golman bio njegov sunarodnjak Rui Patricio. No legendarni trener je prije dva mjeseca dobio otkaz zbog loših rezultata, a zamijenila ga je također legenda, ali Romina igračka.

Daniele De Rossi krenuo je sjajno. U EL-u je izbacio Feyenoord i došao na korak od eliminacije i Brightona, a u prvenstvu je pobijedio šest od osam utakmica. Ključni čovjek preporoda Rome je njen novi prvi golman.

Svilar je sjajan u Evropi i italijanskom prvenstvu. Romi je prolaz protiv aktualnog prvaka Nizozemske donio tako što je odbranio dva penala.

Dosad je jednom nastupio za Srbiju

Njegova odlična forma natjerala je selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da ga pozove predstojeće prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra, no Svilar je to odbio.

Želi iskoristiti FIFA-ino pravilo i promijeniti seniorsku reprezentaciju. Dosad je jednom nastupio za Srbiju, i to u prijateljskoj utakmici protiv Katara prije tri godine. No, dijete srpskih roditelja (otac mu je legendarni golman Ratko) rođeno u Belgiji želi se vratiti rodnoj zemlji, za čije mlade selekcije je nastupao.

Zato što misli da neće dobiti priliku u konkurenciji Vanje Milinkovića-Savića, Đorđa Petrovića i Predraga Rajkovića, pa je odabrao čekati poziv u seniorsku reprezentaciju Belgije.

Par dana nakon što je odbio poziv u reprezentaciju zemlje roditelja, Svilar je opet sjajnom odbranom penala spasio Romu. Fiorentina je u deset minuta prije kraja utakmice 28. kola vodila 2:1 i imala penal. ali je onda Svilar odlično skinuo penal Cristianu Birgahiju, a Roma je do kraja izjednačila na konačnih 2:2.