Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva liga fbih

Dženan Hošić novi šef stručnog štaba FK Goražde

gorazde nevrijeme (1)

Hošić je na čelo goraždanskog kluba ponovo došao nakon dvije godine, a prethodno je kao šef stručnog štaba bio angažovan i u Olimpiku, visočkoj Bosni i Famosu

Dženan Hošić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Goražde, a na toj poziciji zamijenit će dosadašnjeg trenera Muhameda Zejnilhodžića koji je iz ličnih razloga podnio ostavku.

Hošić je na čelo goraždanskog kluba ponovo došao nakon dvije godine, a prethodno je kao šef stručnog štaba bio angažovan i u Olimpiku, visočkoj Bosni i Famosu.

Ističe da je počastvovan pozivom uprave koja je odlučila da ga ponovo angažuje u klubu u kojem je počeo svoju profesionalnu trenersku karijeru.

– Drago mi je da vidim ljude koji su tu ostali još uvijek. Sticajem okolnosti jednog čovjeka nema, rahmetli Senada Islama, što mi je jako žao jer to je čovjek koji mi je dao prvi profesionalni trenerski angažman ovdje, na čemu sam mu zahvalan i napravili smo dobar posao. Što se tiče mog dolaska, sada je razlika velika, prvi put je ekipa bila u samom dnu tabele i imali smo tešku situaciju. Sada je situacija drugačija, klub je stabilan i nalazi se u gornjem dijelu tabele, ekipa dobro igra – kazao je Hošić.

Bivši trener Muhamed Zejnilhodžić napominje da ostaje u klubu te da angažmanom Hošića očekuje još bolje rezultate.

– Duži period sam proveo na klupi FK Goražde i smatram da smo uradili jedan solidan posao. Već sam tu osam mjeseci i jednostavno nekada dođe do zasićenja i čovjek poželi malo da odmori. Razloga za ostavku ima više, ali o njima ne bih detaljnije govorio. Jedan od njih je poziv koji očekujem iz inostranstva. Uglavnom, ostajem uz klub i nadam se da ću pomoći jer ovaj klub volim, a kolegi Hošiću želim sve najbolje jer to je jedan jako dobar i kvalitetan trener koji je u ovom klubu već radio i ostavio dobar utisak. Smatram da će njegov dolazak i energija samo doprinijeti boljem uspjehu FK Goražde – kazao je Zejnilhodžić.