Fudbal

Pojačanje

Makedonska reprezentativka Ana Milchevska nova igračica SFK 2000 Sarajevo

15/03/2023
Foto: SFK 2000 Sarajevo

"Jako mi se dopada klub. Profesionalno je organizovan, mnogo se radi i disciplina se zahtijeva od igračica. Grad Sarajevo sam oduvijek voljela i ranije nisam mogla zamisliti da ću nekada živjeti ovdje i igrati, međutim ta želja mi se upravo ostvarila", rekla je Milchevska

Makedonska reprezentativka Ana Milchevska nova je igračica SFK 2000 Sarajevo, višestrukog fudbalskog šampiona Bosne i Hercegovine.

Ova fudbalerka, rođena 2003. godine, tako nastavlja svoju karijeru u Sarajevu, a nakon potpisa ugovora nije krila svoje oduševljenje, saopćeno je iz SFK 2000.

– Jako mi se dopada klub. Profesionalno je organizovan, mnogo se radi i disciplina se zahtijeva od igračica. Grad Sarajevo sam oduvijek voljela i ranije nisam mogla zamisliti da ću nekada živjeti ovdje i igrati, međutim ta želja mi se upravo ostvarila. Mnogo mi je drago da sam postala igračica jednog od najvećih klubova u ovom dijelu Evrope. Ambicije su visoke, želimo biti u vrhu svake godine, igrati zapaženu internacionalnu ulogu i jedva čekam da počnem igrati – rekla je Milchevska, opisavši do sada njen put u karijeri.

– Najbolje se snalazim na poziciji odbrambene igračice, igram na centralnoj poziciji i do sada sam nastupala za sve omladinske reprezentacije Makedonije, za pionirsku, kadetsku i juniorsku, te za „A“ reprezentaciju svoje zemlje što mi je veliko zadovoljstvo – kazala je Michevska.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.