Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Efendić poslije Viteza vraća kapitensku traku

samir efendic sloboda34

Utakmica između Slobode i Viteza posljednja je na kojoj trener Tuzlaka Husref Musemić ne može računati na kapitena Zajka Zebu.

Iskusni igrač danas će posljednji put utakmicu svog tima posmatrati iz publike, jer mu ističe kazna neigranja od pet utakmica, koja mu je „odrezana“ zbog isključenja na Kup utakmici Slobode i Radnika na Tušnju.

Zajko Zeba se očekuje u ekipi „crveno-crnih“ već u srijedu protiv Željezničara i najvjerovatnije će ponovo preuzeti kapitensku traku.

U pet utakmica, na kojima Zeba nije nastupio (Zrinjski, Radnik u finalu kupa, Olimpic, Široki Brijeg i Vitez), ulogu vođe ekipe uspješno je obavljao branič Samir Efendić, jedan od najstandardnijih igrača Slobode u posljednje dvije sezone.

Igrački je potpuno sazrio, odgovoran je i bez sumnje uživa puno povjerenje suigrača i trenera Musemića.

– Poseban je osjećaj nositi kapitensku traku na ruci, posebno kad znam ko je sve bio kapiten Slobode prije mene. To je dodatni motiv da igram još bolje i budem drugima primjer. Naravno, svi jedva čekamo povratak našeg kapitena Zebe – kaže Efendić za Fenu.

Za današnju utakmicu s Vitezom Efendić ističe da u ekipi vlada dobro raspoloženje i da se svi nadaju novoj pobjedi za ostanak Slobode na vrhu prvenstvene tabele.

– Svi smo na raspolaganju stručnom štabu. Očekujem dobru utakmicu i pobjedu. Nije bitno koliko golova ćemo postići, jer je Vitez protivnik za respekt, nego je jedino važno da upišemo nova tri boda – najavljuje Efendić.

Utakmica Sloboda – Vitez igra se od 17 sati.