Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SP u Kataru

Ekvadoru poništen gol u trećoj minuti, ovo je objašnjenje zašto

katar ekvador ss

Italijanski sudija Daniele Orsato je nakon intervencije VAR-a poništio gol zbog ofsajda, iako nije bilo jasno ko je to od igrača Ekvadora bio u nedozvoljenoj situaciji

Utakmicom Katara i Ekvadora počelo je 22. Svjetsko nogometno prvenstvo. Igrala se treća minuta kad je Ekvador zabio gol. Jako loše je intervenisao golman Katara, lopta je stigla do Estupiniana, koji je makazicama loptu poslao u peterac, a tamo je Enner Valencia zabio glavom.

No, italijanski sudija Daniele Orsato je nakon intervencije VAR-a poništio gol zbog ofsajda, iako nije bilo jasno ko je to od igrača Ekvadora bio u nedozvoljenoj situaciji.

Jedino moguće objašnjenje, koje je prikazao i VAR, je sljedeće. Igrač Ekvadora s brojem 2 Felix Torres u duelu s golmanom Katara igrao je loptom, a u tom je trenutku noga igrača s brojem 19 Gonzala Plate bila u ofsajdu.

Nakon duela golmana Katara i Torresa do lopte je stigao Plata te je zbog toga označen ofsajd. Nije jasno je li kod tog dodavanja golman zadnji igrao loptom ili igrač Ekvadora.