EL: Partizan i Zvezda u grupnoj fazi, Dinamo i Hajduk ispali

hajduk Everton222

Diljem Evrope u četvrtak navečer su odigrani uzvratni mečevi play-offa Evropske lige, a plasman u grupnu fazu takmičenja su, između ostalih, izborili Vardar, Partizan, Marseille, Milan, Everton i Dynamo Kyiv, javlja Anadolu Agency (AA).

Makedonski Vardar je, nakon iznenađujuće pobjede od 2:0 u Skoplju, ponovo priredio senzaciju nakon što je sa 2:1 savladao turski Fenerbahče u Istanbulu i izborio plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Partizan, koji je u prvom meču u Beogradu igrao neriješenim rezultatom 0:0, u gostima je savladao mađarski Videoton sa visokih 4:0 i plasirao se dalje.

Dinamo Zagreb je, nakon 1:1 u Zagrebu, u uzvratu igrao neriješeno 0:0 protiv albanskog Skenderbeua, koji je izborio plasman u grupnu fazu.

Slovenski predstavnik Domžale, koji je u prvoj utakmici igrao neriješeno 1:1, u gostima je poražen sa 3:0 od ekipe Marseillea.

Makedonska Shkendija je, nakon visokog poraza od 6:0 u gostima u Italiji, ponovo poražena, ovog puta sa 1:0, od favoriziranog Milana.

Crvena zvezda, koja je u prvoj utakmici zabilježila gostujući poraz od 3:2, u Beogradu je savladala ruski Krasnodar sa 2:1, i izborila plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Hajduk Split je, nakon poraza od 2:0 u prvom meču, kod kuće igrao neriješeno 1:1 protiv Evertona.

Austrija iz Beča, koja je u prvoj utakmici slavila sa 2:1, kao domaćin u Beču je poražena od Osijeka, kojem to ipak nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Dynamo Kyiv je, nakon neriješenih 0:0 u gostima u prvom meču, slavio 3:1 protiv portugalske ekipe Maritimo i plasirao se u grupnu fazu.

Salzburg, koji je branio 3:1 iz prve utakmice, kao domaćin je sa 4:0 ponovo savladao rumunski FC Viitorul. Grčki AEK je, nakon 0:0 iz prve utakmice, kao domaćin slavio sa 3:0 protiv Club Bruggea, i tako se plasirao dalje.

Athletic Bilbao, koji je u gostima bio bolji sa 3:2, u uzvratnom meču je savladao Panathinaikos rezultatom 1:0. Norveški Rosenborg je, nakon pobjede od 1:0 u prvom meču, ponovo savladao Ajax sa 3:2.

U ostalim utakmicama koje su se igrale danas plasman u grupnu fazu su izborili Plzen, Maccabi Tel Aviv, BATE, Ostersunds, Sheriff Tiraspol, Zenit Petersburg, Ludogorets, Apollon i Braga.

U petak će biti održan žrijeb za grupnu fazu Evropske lige.