Elvir Baljić novi trener Kardemir Karabukspora – Fokus.ba
Fudbal

Elvir Baljić novi trener Kardemir Karabukspora

02/10/2015

Turskog drugoligaša Kardemir Karabukspor u naredne dvije godine s klupe će voditi Elvir Baljić.

Baljić je danas u prostorijama kluba u Karabuku potpisao ugovor u trajanju od godinu dana, uz mogućnost produženja na još toliko.

„Jako sam sretan što sam došao u Karabuk. Tu sam da uspijem i nadam se da ćemo zajednički i uspjeti. Nadam se da ćemo kolektiv dovesti na mjesto koje zaslužuje, ali zato moramo uložiti mnogo truda. Naš cilj je jasan, a on je plasman u Super ligu Turske i mislim da ćemo uspjeti u namjeri da obradujemo Upravu i navijače“, istakao je Baljić nakon potpisivanja ugovora sa Kardemir Karabuksporom.

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac veći dio igračke karijere proveo je u Turskoj, a igrao je između ostalih i za istanbulske velikane Fenerbahce i Glatasaray. Nosio je i dresove Reala iz Madrida, Sarajeva, Željezničara…

Baljić je pet godine bio i asistent selektora Safeta Sušića u stručnom štabu reprezentaciji Bosne i Hercegovine i jedan je od zaslužnih za do sada jedini plasman popularnih „zmajeva“ na veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo odigrano prošle godine u Brazilu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.