Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za 25 miliona eura

Emerson Royal iz Barcelone prelazi u Tottenham?

New Project (12)

Emerson je prošle sezone odigrao 3186 minuta za Betis i bio je igrač s najvećom minutažom u šestoplasiranoj ekipi Primere

Emerson Royal najvjerovatnije postat će novi igrač Tottenhama, a Barcelona će za njega dobiti najmanje 25 miliona eura.

U posljednji trenutak u borbu za 22-godišnjeg beka uključio se i Arsenal, ali je Emerson ranije odabrao da karijeru želi nastaviti u drugom londonskom klubu. Barcelona uz 25 miliona eura može očekivati još pet miliona kroz dodatne bonuse.

Emerson je 2019. godine stigao u Španiju, kada su ga zajedno iz Atletico Mineira doveli Barcelona i Betis za 12 miliona eura. Dvije sezone je igrao u Betisu, a katalonski klub imao je opciju u potpunosti otkupiti njegov ugovor za devet miliona eura. Ovog ljeta Barcelona je odlučila aktivirati tu opciju i dovesti 22-godišnjeg desnog beka. Predstavila ga je u junu kao novog igrača, a već u avgustu ga je prodala.

Emerson je prošle sezone odigrao 3186 minuta za Betis i bio je igrač s najvećom minutažom u šestoplasiranoj ekipi Primere. Postigao je dva gola i imao četiri asistencije. Za brazilsku reprezentaciju je Emerson odigrao jednu utakmicu, prije dvije godine je debitirao protiv Južne Koreje odigravši dvije minute.

Ove sezone je na tri utakmice za Barcelonu skupio 90 minuta.