Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana sjednica

Mjere u RS-u produžene do 13. septembra

Banja Luka: U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata zaraženo 79 osoba
28.08.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske o oboljelima od koronavirusa u posljednja 24sata. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

I dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je na današnjoj sjednici odluku da se sve postojeće mjere produže do 13. septembra.

“Štab je zadužio sve vaspitno – obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu”, navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Kako se dodaje, prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Između ostalog, i dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 24 sata svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva sata iza ponoći.