Fudbal

po drugi put

Emir Hadžić ponovo izabran za sportskog direktora FK Sarajevo

23/05/2022

Emir Hadžić je kao igrač odigrao 36 utakmica u dresu FK Sarajevo, postigavši 26 golova. U sezoni 2012./13. bio je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 20 golova

Emir Hadžić izabran je za sportskog direktora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Hadžiću će ovo biti drugi put u karijeri da preuzima ovu funkciju, s obzirom na to da je posao sportskog direktora obavljao od maja 2018. do aprila 2021. godine. U sezoni 2018./19. klub je osvojo duplu krunu, a sezonu nakon toga odbranjena je titula prvaka BiH, stoga se ovaj period smatra jednim od najuspješnijih u novijoj historiji FK Sarajevo, saopćeno je iz kluba.

– Upravni odbor FK Sarajevo smatra imenovanje gospodina Hadžića najboljom opcijom, s obzirom na to da se radi o osobi koja dobro poznaje situaciju u klubu i koja je već ranije dokazala da je u stanju unaprijediti sportski segment kluba – navodi se.

Emir Hadžić je kao igrač odigrao 36 utakmica u dresu FK Sarajevo, postigavši 26 golova. U sezoni 2012./13. bio je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 20 golova. Navijači Sarajeva posebno pamte posljednju utakmicu te sezone, protiv Radnika na stadionu Koševo, kada je Hadžić postigao pet golova.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.