Fudbal

fudbalski transferi

Engleski klubovi potrošili više nego španski, njemački i francuski zajedno

07/09/2021

S druge strane njemački klubovi su najviše zaradili na odštetama - 462,7 miliona funti, a odmah iza njih su francuske ekipe s 457,3 miliona funti zarade od odšteta

Engleski nogometni klubovi potrošili su ovog ljeta na igračka pojačanja čak milijardu i 140 miliona funti, što je više nego što su zajedno potrošili klubovi u Španiji, Njemačkoj i Francuskoj, prenosi Hina pisanje engleskih medija.

Najveći transfer bio je onaj Jacka Grealisha, koji je iz Aston Ville prešao u Manchester City za čak 100 miliona funti, a odmah iza njega je transfer belgijskog napadača Romela Lukakua, kojega je Chelsea platio Interu 98 miliona funti.

Slijede italijanski klubovi koji su potrošili 473,8 miliona funti, a najskuplje pojačanje bio je napadač “Bluesa” Tammy Abraham, za kojeg je Roma platila 34 miliona funti.

Francuski klubovi su treći na listi najvećih potrošača (428,9 miliona funti), a najskuplji transfer bio je onaj Achrafa Hakimija, kojega je PSG platio milanskom Interu 60 miliona funti. Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos i Georginio Wijnaldum stigli u PSG bez odštete, kao slobodni igrači.

Slijede njemački (337,9 miliona funti), pa španski klubovi (325,4 miliona funti). Real Madrid je pokušao iz PSG-a dovesti Kyliana Mbappea, ali je njihova ponuda od 154 miliona funti odbijena.

S druge strane njemački klubovi su najviše zaradili na odštetama – 462,7 miliona funti, a odmah iza njih su francuske ekipe s 457,3 miliona funti zarade od odšteta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.