Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Englezi sastavili idealnu ekipu Jugoslavije za EURO 2016

midfield-2255396-1024×680

Bliži se Evropsko prvenstvo na kojem će od država bivše Jugoslavije nastupiti samo Hrvatska, a engleske novinare zanimalo je kako bi u Francuskoj ovog ljeta izgledala najjača ekipa sastavljena od igrača s prostora bivše Jugoslavije.

Kao najboljeg golmana u timu u kojoj je najviše Hrvata izabrali su Slovenca Samira Handanoviča, a u odbrani bi uz dvojicu srpskih igrača Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova, te Crnogorca Stefana Savića zaigrao Dejan Lovren, kojeg je nedavno Ante Čačić otpisao iz hrvatske reprezentacije.

U veznom redu dominiraju Hrvati – Luka Modrić i Ivan Rakitić kao srednji vezni, te Ivan Perišić kao desno krilo. Društvo im prave bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić i crnogorski ofenzivac Stevan Jovetić. Jedini napadač u ovoj ekipi je Edin Džeko, Pjanićev suigrač iz Rome i reprezentacije BiH.

Novinari The Sunovog Dream Teama FC napominju da u “ovoj jakoj ekipi nema mjesta za igrače poput Nevena Subotića, Nemanje Matića, Matea Kovačića, Darija Srne, Marcela Brozovića ili Marija Mandžukića.”