Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fašizam u budimpešti

Englezi šokirani i razočarani rasizmom u Mađarskoj: “Ovo je neprihvatljivo”

rasizam engleska – youtube

Engleski fudbaleri su kleknuli prije utakmice u svrhu podrške „Black Lives Matter“, kada su primili gromoglasne zvižduke na Puškaš Areni

Engleski igrači bili su meta rasističkog vrijeđanja od dela mađarskih navijača na kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, objavili su britanski mediji.

Reporteri ITV-a i Sky Sportsa sa terena izvijestili su o rasističkom vrijeđanju usmerenom prema Raheemu Sterlingu i rezervisti Judeu Bellinghamu.

Engleski fudbaleri su kleknuli prije utakmice u svrhu podrške „Black Lives Matter“, kada su primili gromoglasne zvižduke na Puškaš Areni.

Kada je Sterling slavio prvi gol i slavio ispred protivničkih navijača, brojne plastične čaše uletelje su na teren.

Engleski selektor Gareth Southgate je rekao nakon utakmice da nije čuo rasističke povike, ali je ponovio stav ekipe o tome.

„Ako je to istina, to je neprihvatljivo. Nismo bili svjesni toga i ne znam da li su igrači bili na terenu, ali svi znaju šta mislimo o tome. Govorimo već dvije, ili tri godine“, rekao je Soutghate i dodao:

„Nadam se da možemo da pomognemo da se zaustavi rasizam, ne samo u fudbalu, nego generalno“, rekao je Soutghate.

Mađarska je već ranije bila kažnjena od strane UEFA zbog homofobije i rasizma na utakmicama EURO 2020. Sljedeće dvije utakmice pod okriljem UEFA moraće da igraju pred praznim tribinama. Ove kvalifikacije su pod ingerencijom FIFA, javlja Sportklub.

„Veoma smo razočarani zbog priča o rasizmu prema našim igračima. Tražićemo istragu“, objavio je na Twitteru ataše za štampu Engleskog fudbalskog saveza.