Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

terencem "pokupila" pješake

Policija se oglasila o teškoj nesreći u centru Sarajeva: Jedna osoba bori se za život

nesreca sarajevo – fena

U nesreći je teške povrede opasne po život zadobio pješak K. B. Ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 16:55 sati dogodila na kolovozu ulice Maršala Tita u centru Sarajeva povrijeđene su ukupno tri osobe.

Kako je saopćeno iz sarajevske policije, do nesreće je došlo kada je Suzuki Vitara, kojom je upravljala A. H. K. (33) iz Sarajeva udarila u betonski stubić, a zatim u pješake K. B. (60) iz Sarajeva i M. C. (64) iz Konjica, nastanjen u Sarajevu, koji su se nalazili na pješačkoj stazi.

Vozilo je na koncu udarilo u betonsku žardinjeru.

U nesreći je teške povrede opasne po život zadobio pješak K. B. Ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Također, teške povrede zadobio je i pješak M. C., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za ortopedeiju i traumatologiju upućen na kućno liječenje.

Lakše povrede je zadobila vozačica A. H. K. koja je nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, puštena na kućno liječenje.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Pripadnici Odjeljenja za saobaćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.