Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP

Englezi visoko porazili Kosovo, Bugari savladali Češku

engleska

Selekcija Kosova danas je na prištinskom stadionu “Fadil Vokrri“ dočekala selekciju Engleske koja je i prije posljednjeg kola osigurala prvo mjesto u grupi

U posljednjem kolu Kvalifikacija za EURO 2020 fudbalska selekcija Kosova poražena je od favorizirane selekcije Engleske, a Bugarska je slavila pobjedu u meču protiv Češke, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas su odigrane posljednje dvije utakmice Grupe “A” kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo koje će se igrati naredne godine, a plasman na smotru najboljih evropskih selekcija već u ranijoj fazi takmičenja izborili su Engleska i Češka.

Selekcija Kosova danas je na prištinskom stadionu “Fadil Vokrri“ dočekala selekciju Engleske koja je i prije posljednjeg kola osigurala prvo mjesto u grupi.

Favorizirani Englezi su bolje otvorili utakmicu poveli su u 32. minuti meča, a gol je postigao Harry Winks. Gol za 2:0 za Englesku postigao je u 79. minuti meča Harry Kane, a četiri minute kasnije pogodio je Marcus Rashford. Za konačnih 4:0 za Englesku u samoj završnici meča pogodio je Mason Mount.

Istodobno se na Nacionalnom stadionu “Vasil Levski“ u Sofiji igrao meč Bugarske i Češke, a domaći su slavili minimalnu pobjedu pobjedu golom Vasila Bozhikova iz 56. minute meča. Uprkos porazu, Česi su sa 15. bodova zauzeli drugo mjesto u grupi i izborili plasman na EURO 2020.

U konačnom poretku Engleska je lider grupe “A” sa 21 bodom, druga je Češka sa 15, Kosovo na trećem mjestu ima 11, dok Bugarska na četvrtom mjestu ima šest, a Crna Gora na začelju tabele svega tri boda.