dvojica uhapšena

Pas u Srbiji “namirisao” 56 kilograma droge, bila skrivena u autobusu

droga

Kako je saopštio MUP Srbije, policija je pregledom autobusa, koji saobraća na relaciji Prizren – Hamburg, u podu pronašla 52 paketa sa marihuanom, ukupne težine oko 56,4 kilograma

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, u saradnji s carinicima, zaplijenili su na Graničnom prelazu Horgoš više od 56 kilograma marihuane i uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopštio MUP Srbije, policija je pregledom autobusa, koji saobraća na relaciji Prizren – Hamburg, u podu pronašla 52 paketa sa marihuanom, ukupne težine oko 56,4 kilograma.

Osumnjičenim vozačima autobusa A.H. (1980) i F.H. (1992), obojica iz Podujeva, određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici, dodaje se u saopštenju.

Kako je saopštila Uprava carina, droga je otkrivena u autobusu kosovskih tablica, zahvaljujući službenom psu Neronu.

On je ušavši u autobus jasno odreagovao na pod u zadnjem dijelu autobusa, tako da su službenici znali gdje da traže skriveni tovar.

Kada su otvorili poklopac, u podu ispod kog se nalazi motor, pred carinicima se ukazalo 52 paketa marihuane čija je ukupna težina 56 kilograma 381 gram.

Ovaj službeni carinski pas je specijalizovan za otkrivanje duvanskih proizvoda, ali mu nije teško da detektuje ni druge intenzivne mirise kao što je miris marihuane, pa je zato uspješan i u otkrivanju droge.