Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enrique: Turan ostaje u ekipi, bez obzira na zabranu nastupa ove godine

TURKISH MIDFIELDER ARDA TURAN NEW PLAYER OF FC BARCELONA

Trener Barcelone Luis Enrique izjavio da ne namjerava slati na posudbu turskog internacionalca Ardu Turana koji je doveden kao pojačanje iz Atletico Madrida, ali zbog UEFA-ine sankcije prema Barceloni neće imati pravo nastua za taj tim do januara naredne godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ekipa Barcelone trenutno boravi na pripremama u SAD-u, a Enrique je na konferenciji za novinare istakao da novodovedena pojačanja Turan i Aleix Vidal trebaju iskoristiti predstojeći period za treninge sa ekipom i prilagođavanje igri na Nou Campu, a da nema govora da će biti posuđivani bilo kojoj ekipi.

„Naravno da je za nas loše to što neće igrati do januara, ali oni će sa nama trenirati kako bi se što bolje prilagodili našoj igri. Od Arde mnogo očekujemo u budućnosti“, kazao je Enrique.

Na upit novinara zašto argentinski as Lionel Messi nije došao na pripreme ekipe, Enrique je kazao da je Messi imao dugu i napornu sezonu i da mu je neophodan duži odmor.

U toku priprema u SAD-u, Barcelona će odigrati nekoliko utakmica međunarodnog kupa šampiona, a protivnici će joj biti Los Angeles Galaxy, Manchester United i Chelsea.